Sidebar

26
za, nov

Sport & Lifestyle
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

013Tilburg Maatschappij/Sport – Het wordt al weer lekker koud en als het goed is krijgen we in Tilburg in december toch een echte schaatsbaan ‘op de Heuvel’. Zeven jaar had Tilburg zijn laatste ijsbaan, maar daar komt dus nu weer verandering in. Wat heeft men in Tilburg toch lang moeten wachten! Als we alle berichten mogen geloven, wordt het een overdekte baan van 500m2 waarop  van 7 december t/m 5 januari niet alleen kan worden geschaatst, maar waarop ook de nodige evenementen, feesten en discoschaatsavonden kunnen worden gehouden. De baan is lekker overdekt, dus ook bij temperaturen boven het vriespunt of zelfs als het regent, kun je hier je lol op. Maak je borst dus maar nat, haal je ijzers uit het vet, slijpen maar die roestige ijzers en ga binnenkort lekker genieten. 

Schaatsbaan Heuvel

Over een schaatsbaan in het Tilburgse centrum wordt al vele jaren gesproken. De baan in de Koepelhal dateert al weer van 2012 en die op het Pieter Vreedeplein van 2011. Jammer toch als je zo lang moet wachten terwijl de echte winters het de afgelopen jaren ook regelmatig lieten afweten en we niet konden genieten van de winterse ijsbanen op sloten, rivieren etc. Laten we dus hopend dat de baan op de Heuvel dit jaar een grandioos speltakel wordt. Nu ook maar hopen dat de baan heel veel bezocht gaat worden. Aan gezelligheid zal het niet liggen. De ijsbaan wordt versierd met kerstlichtjes, kerstballen en alle soorten guirlandes.

Winterfeest met discoschaatsen en Kerstmarkt

Er komt ook een wintercafé waar maar liefst driehonderd man plezier kan maken.  Iedere vrijdag kan er worden gediscoschaatst, op zondag klinken er lekkere golden oldies als Barry White, op woensdag is er een kindermiddag waar ook figuren als Mickey Mouse meeschaatsen en er is schoolschaatsen voor scholieren. Maar, het blijft niet alleen bij een schaatsen. Op het Pieter Vreedeplein wordt een grote kerstmarkt georganiseerd met een supergrote kerstboom waarin je je wensen kunt hangen en is er een mega Kerstmarkt in het oude pand van Men@Work op het Pieter Vreedeplein. Last but not least is er een fraaie draaimolen om het feest helemaal compleet te maken. Wat een ongelooflijke spannende vooruitzichten!

Vitamines & Supplementen

Beheerders gezocht banner