Sidebar

26
za, nov

Politiek & Maatschappij
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

013 Tilburg Politiek & Maatschappij – Tilburgers zijn, zeker nu, altijd wel in voor een feestje en dus wordt er op 18 april a.s. uitgebreid gefeest omdat die dag de stad al weer 212 jaar stadsrechten heeft. Hoe het feest helemaal gaat verlopen is nog even de vraag vanwege alle corona-ellende, maar iets waar niemand aan voorbij wil gaan is, dat op deze dag in de hele stad de blauw-gele Tilburgse stadsvlag uithangt bij iedereen.

Heb je gen vlag, versier dan in ieder geval je tuin, je vensterbank of je zitbank voor je huis met iets typisch Tilburgs. Het straatbeeld moet dus een en al Tilburgs herkenbaar zijn. Iedereen die hier aan mee werkt, maakt bovendien kans op een leuke prijs. Dus Tilburgers…. laat deze kans niet voorbijgaan. 

Ik heb geen Tilburgse vlag…
Tja, dan moet je er gewoon en kopen, want het straatbeeld moet een en al Tilburg uitstralen. Je kunt de blauw-gele vlag kopen bij onder andere Ollie’s Brandstore in de Tuinstraat. Ollie verkoopt ook hele speciale typisch Tilburgse curiositeiten. Bij Ollie betaal je € 17,50 voor deze forse en prachtige Tilburgse lap. Je kunt de vlag online bestellen, hem laten bezorgen maar natuurlijk kun je hem ook afhalen bij Ollie’s gezellige boetiek in het Dwaalgebied.
Mocht Ollie nu ineens zijn leeggekocht, raadpleeg dan nog even enige andere webshops zoals Vlaggenclub.nlMastenvlaggen.nlVlaggenunie.nlBestelprint.nlVlagonline.nl en Signandmore.nl.

Prijzen winnen
Hoe meer vlaggen, hoe beter; hoe mooier en aparter hoe leuker. Van de hiervoor het meest in aanmerking komende adressen worden foto’s gemaakt die je via #ditistilburg en #tilburg212jaar kunt delen op Instagram. Ook via Facebook maak je kansen. Op 18 april verschijnt een bericht op https://www.facebook.com/tilburgcom. Als jij je foto in de reactie van dit bericht deelt, doe je ook automatisch mee met de prijzen.

Wat valt er allemaal te winnen?
Benieuwd naar de prijzen? Daar gaan we dan!

  • Een gesigneerd Willem II shirt en de witbiertjes van Willem II en Tilburg Trappers gebrouwen door Stadsbrouwerij013.
  • Een Tilburgs drankpakketje beschikbaar gesteld door T DRINKS.
  • Een Tilburgs pakketje met onder andere Tilburgse wijnen, een totebag met de skyline van Tilburg, koelkastmagneet en mok.
  • Een limoncello-proeverij met verschillende limoncello’s van het Tilburgse merk Pulcinos aangevuld met bijpassende bonbons van Friandries.
  • Een Tilburgse tapasplank, Tilburgse theedoek en mondkapje beschikbaar gesteld door VVV Tilburg.
  • Een Tilburgs bierpakket beschikbaar gesteld door Stadsbrouwerij013.

Gemeente Tilburg pakt uit
Ook de gemeente Tilburg doet iets speciaals op deze 212e verjaardag van Tilburg.  Op die dag, 18 april dus, is de renovatie van het Stadhuis klaar en wordt het Stadhuis heropend. Een extra dubbel feestje dus voor Tilburg waar echter vrijwel niemand direct aan kan deelnemen (corona, corona, wat bezorg je iedereen toch een nare tijd). Maar, Tilburg is Tilburg niet en dus maakt men van deze speciale opening een digitale tv-uitzending waar heel Tilburg trots van kan genieten. De uitzending, waaraan eenieder ook interactief kan deelnemen, staat gepland op zondag 18 april van 11:00 – 12:00 uur en wordt geleid door Cindy de Koning (bekend van Omroep Brabant).

Wilt u meer weten over dit live-programma, kijk dan even op http://tilburg.com/nieuws/tilburg-pakt-ondanks-corona-uit-tijdens-212e-verjaardag-van-de-stad/

Vitamines & Supplementen

Beheerders gezocht banner