Sidebar

26
za, nov

Economie & Duurzaamheid & Educatie
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

013 Tilburg Duurzaamheid - Kinderen van groep 7/8 van basisschool De Elzen planten woensdag 10 november bomen en struiken op de jaarlijkse Nationale Boomfeestdag. Dat doen ze bij de Pauwelshoeve in landschapspark Pauwels.

De kinderen maken daarmee een start met het grote groenplan waarmee het oude landschap van struweel (begroeiing die vooral uit struiken bestaat), bosjes en open plekken wordt teruggebracht.

Ecologie en recreatie 

In dit deel van Pauwels worden zones ingericht voor landbouw, ecologie en recreatie. Op de kruising van wandel- en fietspaden ontstaat met de nieuwe inrichting een leuke plek om te wandelen, verblijven, wat te eten en drinken. Ook auto’s kunnen hier straks parkeren. Natuureducatie en de Tilburgse geboortebomen vinden hier de komende jaren een plek. 

Lees meer over landschapspark Pauwels op de pagina over het park op deze site

Boomfeestdag

Sinds 1957 wordt in Nederland jaarlijks een Nationale Boomfeestdag gevierd. Ruim 100.000 kinderen van basisscholen planten op deze dag bomen langs straten en pleinen, in parken en bossen over het hele land. Stichting Boomfeestdag streeft ernaar dat kinderen zich inzetten voor behoud en bescherming van bomen en natuur. De Boomfeestdag op deze locatie wordt georganiseerd door Brouwers in opdracht van de gemeente Tilburg.

Afbeelding van ejaugsburg via Pixabay 

Vitamines & Supplementen

Beheerders gezocht banner