Sidebar

26
za, nov

Cultuur & Uitgaan
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

013 Tilburg Kunst & Cultuur - Nu Nederland weer op slot zit, alle musea-horeca enz. gesloten zijn en onze sociale contacten daardoor beperkt, geeft Stichting Parki een mogelijkheid om dit te doorbreken. Koop een kunst fiets-/wandelroute boekje en ga d’r op uit. Volg bijvoorbeeld de fietsroute. Deze begint bij Grotto. Neem daar een kop koffie of iet anders (open als take a way). Fiets de route samen met je gezelschap en geniet van de kunsten, het bewegen en de buitenlucht en dat alles in de wetenschap dat je intussen de stichting ondersteund in zijn doelen. Het mes snijdt weer eens aan twee kanten.

Omdat de verkooppunten ook gesloten zijn (behalve de Grotto) kunt u het boekje ook via de website van de stichting aanschaffen en een afspraak maken om het op te halen bij de stichting www.stichtingparki.com

Over de Stichting Parki
De ‘Stichting Parki’ zamelt geld in voor onderzoek naar de ziekte van Parkinson (https://nl.wikipedia.org/wiki/Ziekte_van_Parkinson). Dit doet de stichting door het aanbieden van kunst en cultuur in de breedste zin van het woord.
Stichting Parki is opgericht door kunstenaar Twan Hendriks. Hij lijdt zelf sinds 2014 aan deze slopende ziekte. Wil je meer over Twan weten? Lees dan hier zijn verhaal (https://stichtingparki.com/patientenportret-twan-hendriks/ ) of bekijk de video https://www.youtube.com/watch?v=N1f2ljx-p1k hier.
Sinds de oprichting van de Stichting Parki heeft Twan zijn oeuvre volledig overgedragen aan deze stichting. Dat geldt eveneens voor al zijn nog nieuwe toekomstige kunstwerken. Alle opbrengsten van de werken van Twan gaan volledig naar de Stichting Parki.
Meer weten over de kunstcollectie van Twan Hendriks?
Bekijk dan de pagina  https://stichtingparki.com/winkel/

Op dit moment lopen er bij Stichting Parki twee grote kunstprojecten:

  1. Het ParkinsonGrasveld,
    Dit is een kunstwerk dat gerealiseerd wordt door middel van een aantal workshops waarin deelnemers grasfiguren maken van keramiek.

  2. Een avond-event op donderdag voorjaar 2022. Op deze avond komt de bekende neuropsycholoog professor Erik Scherder een presentatie geven over de ziekte van Parkinson. Pianist/componist Jan Willem Rozenboom (bekend als begeleider van Guus Meeuwis) zal tijdens deze avond de muzikale omlijsting verzorgen.

Vitamines & Supplementen

Beheerders gezocht banner