Sidebar

18
do, aug

Cultuur & Uitgaan
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

013 Kunst & Cultuur – Met het bezoek aan theatrers is het momenteel door alle corona-ellende bijzonder slecht gesteld en menig theater heeft te kampen met gigantsiche financiële tegenvallers. In Tilburg is dat niet anders, maar toch is er licht aan de Tilburgse kunst- en cultuurhorizon vanwege de inzet van stadskunstenaar Atilla de Hun.

Atilla is de Jacques van Leeuwzaal ingetrokken en gaat de komende weken aan de slag met 50 heldenportretten, die onderdeell vormen van ‘De Heldenketting van Tilburg”.


Heldenketting, wat is dat voor iets?

Deze Heldenketting is een project van Het Zuidelijk Toneel. Doel van dit project is om helden uit te lichten die niet direct zichtbaar zijn. Voorbeelden zijn onder andere De Veelvoudig Vrijwilliger, De Vliegensvlugge Vakkenvuller, De Onofficiële Nachtburgemeester, De Koppige Kunstenaar en De Groene Grootheid. Het Zuidelijk Toneel bezoekt deze helden en vraagt hen wie hun favoriete held is. Al die helden bij elkaar vormen de Heldenketting van 50 helden die geportretteerd worden door een lokale kunstenaar, in dit geval dus stadskunstenaar Atilla de Hun. Theaters Tilburg heeft het hele gebouw ter beschikking gesteld voor een atelier voor Atilla maar ook om de verschillende helden in beeld en vorm een podium te geven.  


Heldenkettingexpositie vanaf maart 2021
Nog niet alle helden zijn bekend, maar vooralsnog zullen onder andere Ivo Barac (De Gastronomische Goedzak), Joys van Lieshout (De Buitengewone Buurtwerker), Arnold Antonius (De Rijdende Rechter) en Rob Verbunt (De Super(bar)man) worden vereeuwigd in Theaters Tilburg. Alle werken worden geëxposeerd vanaf maart 2021.


Meer informatie

Locatie             : Louis Bouwmeesterplein 1, 5038TN  Tilburg
Telefoon          : 013-5490390
Email:               : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Websites          : www.theaterstilburg.nl en/of http://tilburg.com/bedrijf/theaters-tilburg/

Vitamines & Supplementen

Beheerders gezocht banner