Sidebar

29
wo, juni

Cultuur & Uitgaan
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

013 Tilburg Kunst & Cultuur - Stap in de wondere wereld van Kiki van Eijk. De Nederlandse ontwerper staat bekend om haar fantasierijke designs: van grillige klokken tot wandkleden voor Google en poëtische etalages voor het Franse luxemerk Hermès.

Samen met scenograaf Theun Mosk creëert ze in het TextielMuseum een expositie die meerdere zintuigen aanspreekt.

Kiki van Eijk met verschillende designproducten in haar studio, foto: Floor Knaapen

Al 20 jaar levert de Eindhovense ontwerper Kiki van Eijk een onderscheidende bijdrage aan het Dutch Design. Het TextielMuseum presenteert de hoogtepunten uit haar werk op een unieke wijze. Van Eijk werkt namelijk samen met scenograaf en ruimtelijk vormgever Theun Mosk, die wordt geprezen om zijn opvallende ontwerpen voor theaterproducties en kunstinstallaties. Samen met Mosk daagt Van Eijk je uit haar designs spelenderwijs te ontdekken. Werp een blik in een kijkdoos om tafelgoed te aanschouwen dat Van Eijk ontworpen heeft, zoom met camera’s in op schetsen van de ontwerper, en beïnvloed de belichting als je door de tentoonstelling beweegt. Al doende ontvouwt het poëtische werk van Kiki van Eijk zich door de tentoonstelling heen.

Meer informatie
Data                            : 26 september 2020 t/m 12 september 2021

Locatie                         : Goirkestraat 96, 5046 GN Tilburg

Contact                        : 013 – 53 67 475
Email                           : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Website                       :https://www.textielmuseum.nl/over-museum/

 

Vitamines & Supplementen

Beheerders gezocht banner