Sidebar

18
do, aug

Cultuur & Uitgaan
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Foto 1 : Floor Knaapen Foto 2: Frank Tielemans

013 Tilburg Kunst & Cultuur - De opening van de tentoonstelling ‘Dutch Design’ van de Nederlandse ontwerper Kiki van Eijk zou oorspronkelijk plaatsvinden op 29 mei aanstaande maar is vanwege de coronacrisis verplaatst naar 26 september 2020. De tentoonstelling duurt vervolgens tot 12 september 2021.

Gedachtespinsels

De expositie presenteert hoogtepunten uit het 20-jarig oeuvre van Kiki van Eijk. Samen met scenograaf Theun Mosk creëert ze in het TextielMuseum een theatrale ervaring, die meerdere zintuigen aanspreekt. “In deze tijden van afstand en online contact beseffen wij des te meer de kracht van de fysieke ervaring van kunst en design”, aldus Errol van de Werdt, directeur van het TextielMuseum. Conservator Suzan Rüsseler vult aan: “Kiki’s werk wordt getypeerd door een nieuwsgierige experimenterende houding. Dit zie je ook terug in de manier waarop ze in deze tentoonstelling samen met Theun Mosk het publiek uitdaagt haar ontwerpen op een speelse en theatrale wijze te beleven. We zien er dan ook naar uit de deuren weer te openen en deze wonderlijke ervaring te bieden”.

Dutch Design door Kiki van Eijk

In het kader van haar 20-jarig werkjubileum presenteert het TextielMuseum hoogtepunten uit het oeuvre van Kiki van Eijk. De tentoonstelling stelt de fantasierijke ontwerpen van de Eindhovense designer centraal: van wandkleden en luxe textielobjecten tot meubels, klokken en lampen. Samen met scenograaf Theun Mosk creëert Van Eijk een expositie waarin bezoekers spelenderwijs het werk van Van Eijk ontdekken. In de ene ruimte werpt de bezoeker een blik in een kijkdoos om haar designs te zien, in de andere ruimte kan men met camera’s inzoomen op schetsen van haar werk. Door niet alleen te laten zien, maar ook te laten doen en ervaren, ontvouwt het poëtische oeuvre van Kiki van Eijk zich door de tentoonstelling heen.

‘The Art of Lace’ verlengd

De modetentoonstelling en publiekstrekker ‘The Art of Lace – Haute couture van Chanel tot Iris van Herpen’ zou tot en met 10 mei in het TextielMuseum te zien zijn. De expositie toont meer dan veertig kantcreaties van ‘s werelds grootste modehuizen. Vanwege opnieuw de coronacrisis wordt de tentoonstelling verlengd tot en met 6 september 2020. Het TextielMuseum hoopt ‘The Art of Lace’ spoedig weer open te stellen voor het publiek.

Online tour
In het Online TextielMuseum kun je vanuit je eigen woonkamer een online tour bekijken, waarin modeprofessionals Cécile Narinx (modejournalist, de Volkskrant) en Jasmijn Bergisch (assistent van hoofdatelier Viktor&Rolf) met elkaar in gesprek gaan over de couturestukken.

Meer informatie
Het TextielMuseum is in verband met corona tot nader bericht, en in ieder geval tot 1 juni 2020, tijdelijk gesloten. Bezoek de website TextielMuseum voor de meest actuele informatie.
Locatie Textielmuseum: Goirkestraat 96, 5046GN Tilburg
tel: 013-5367475
e. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
w. www.textielmuseum.nl

Vitamines & Supplementen

Beheerders gezocht banner