Sidebar

26
za, nov

Cultuur & Uitgaan
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Inspirerende avond voor het goede doel op 9 april  

013 Tilburg – Kunst/Cultuur -  Op donderdagavond 9 april organiseert de Tilburgse kunstenaar Twan Hendriks een bijzonder event om geld in te zamelen voor onderzoek naar Parkinson, een ziekte waar hij zelf aan lijdt. Op het programma staan onder andere Prof. dr. Erik Scherder, hoogleraar en bekend uit de media en Jan-Willem Rozenboom, pianist, componist en producer van Guus Meeuwis. Alle sprekers en artiesten treden geheel belangeloos op en de opbrengsten van deze avond gaan naar het goede doel. Kaarten voor het event kosten €39.50 (all-in) en zijn direct te bestellen via www.stichtingparki.nl.  


Het Brein & Muziek
 
Wat doet muziek met je hersenen? Erik Scherder heeft zich verdiept in de wetenschappelijke literatuur over die vraag. Twee van zijn bevindingen: samen zingen heeft een enorme verbindende kracht en zelf muziek maken draagt bij aan de ontwikkeling van het empathische vermogen. Tijdens ‘Het Brein & Muziek’ zoekt hij de interactie op met Jan-Willem Rozenboom.

Na de opening door Frank van Pamelen, presentator van deze avond, volgt het muzikale optreden van Jan-Willem Rozenboom. Pianovirtuoos Rozenboom is al meer dan 25 jaar de vaste pianist van Guus Meeuwis. Aansluitend geeft Erik Scherder een mini-college over het brein. Scherder is hoogleraar neuropsychologie aan de VU in Amsterdam en schoof de afgelopen tijd vaak aan bij De Wereld Draait Door. Inmiddels heeft hij zijn eigen tv-programma: Erik Scherder laat zich niet kisten


Twan Hendriks
Later op de avond gaat initiatiefnemer Twan Hendriks in gesprek over zijn ziekte met René Kruijff, directeur van het ParkinsonFonds. Het event wordt afgesloten met een hapje en een drankje, waarbij bezoekers de mogelijkheid krijgen om de expositie ‘De schoonheid van het einde, eindeloze schoonheid’ te bezichtigen. Hier zijn enkele laatste fotowerken van Hendriks te zien en te koop. Daarnaast wordt het kunstproject ‘ParkinsonGrasveld’, eveneens van Twan Hendriks, uitgelicht. De expositie is ook geopend en gratis toegankelijk op vrijdag 10 april van 10:00 tot 17:00 uur. 


Opbrengsten voor Parkinson onderzoek
Alle opbrengsten van deze avond zijn bedoeld om wetenschappelijk onderzoek naar de ziekte van Parkinson te financieren. Het event vindt plaats in de Hilvaria Studio’s in Hilvarenbeek, een voormalige film- en muziekstudio waar grootheden als Herman Brood, Black Sabbath en Cat Stevens hun platen opnamen. 

 

 

Programma
19:30 uur – Inloop met koffie/thee met muzikale verwelkoming door leden van Ogham-groep. 

20:00 uur – Introductie door Frank van Pamelen en optreden Jan-Willem Rozenboom 

20:30 uur – Minicollege Prof. dr. Erik Scherder 

21:15 uur – gesprek tussen Twan Hendriks (organisator) en René Kruijff (directeur ParkinsonFonds) 

21:45 uur – Borrel met drankje en hapje 

23:00 uur – Einde 


Over de organisator
 
Sinds 1974 heeft Hendriks als beeldend kunstenaar een boeiende carrière opgebouwd. Nadat hij in 2014 de diagnose Parkinson krijg, besluit hij van een nood een deugd te maken. Mede omdat Hendriks merkt dat maar weinig mensen in zijn omgeving weet hebben van de ziekte, begint hij via workshops geld in te zamelen om onderzoek naar Parkinson te financieren én om de ziekte een gezicht te geven. Inmiddels is daar het event ‘Het Brein & Muziek’ bijgekomen. 

Het event wordt mede mogelijk gemaakt door: Ateliers Tilburg, Bonheur Horeca Groep, C.V.T. Tilburg, drukkerij Habé, De Houtloods, Krijnen mediaproducties, ParkinsonFonds, Pixum, Prins Heerlijk, Rabobank en Wijnkoperij van Bilsen.  

Datum              : 9 april a.s.
Locatie             : Hilvaria Studio’s, Goirlesedijk 12b, 5081 ND, Hilvarenbeek
Inloop              : Vanaf 19.30 uur 
Einde               : 23.00 uur. 
 

Noot voor redactie: 
Voor meer informatie, of interviewverzoeken: Anne Marie Geurts, mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Download hier HI-RES beeldmateriaal.

Vitamines & Supplementen

Beheerders gezocht banner