Sidebar

26
za, nov

Hare Majesteit Koningin Máxima borduurt samen met leden van borduurgroep Pennywafelhuis mee aan de nieuwe gordijnen voor Paleis Huis ten Bosch, in het TextielMuseum. Foto: Benjamin Arthur i.o.v. TextielMuseum. 013 Tilburg Kunst & Cultuur - Op woensdag 30 november 2022 opent Hare Majesteit Koningin Máxima de tentoonstelling ‘Koninklijk borduren - verhalen en vakmanschap’ in het TextielMuseum in Tilburg. Dit doet zij samen met ruim 150 handborduurders uit het hele land die hebben bijgedragen aan de nieuwe gordijnen voor de Chinese Zaal van Paleis Huis ten Bosch.

Lees meer: Koningin Maxima opent tentoonstelling ‘Koninklijk borduren

013 Tilburg Kunst & Cultuur, Lifestyle & Gezondheid - Sinds 1974 ben ik als zelfstandig beeldend kunstenaar gevestigd op de Bredaseweg 214 in Tilburg. Dit was toen nog gewoon een woning. In 1985 heb ik een nieuw atelier gebouwd en mijn werkzaamheden uitgebreid met een kunstuitleen van verhuur/verkoop eigen werk. In 1990 heb ik de woning gesloopt en de huidige nieuwbouw gerealiseerd met een uitbreiding van een galerie, de verhuur/verkoop eigen werk, tentoonstellingen voor collega’s kunstenaars en het organiseren van koffieconcerten.

Lees meer: Twan Hendriks

013 Tilburg – Kunst & Cultuur - Zondag 11 september is het weer Open Monumentendag in het TextielMuseum! We vieren dit met gratis entree en activiteiten voor jong en oud binnen het thema duurzaamheid. We nemen je deze dag graag mee op duurzame ontdekkingstocht door ons museum, aan de hand van een groene route.

Lees meer: Open Monumentendag Textielmuseum, gratis entree

In Poppodium Tilburg - 013 Tilburg Evenemenmten - Zing je graag onder de douche? Op vrijdag 16 september kun je nu ook je zangkunsten laten horen bij Poppodium 013. Bij de Tante Joke Karaoke Show zing je foute hits, wereldberoemde medleys en intieme solo’s.

Lees meer: Tante Joke Karaoke

013 Tilburg Kunst & Cultuur - Ter gelegenheid van ‘Kleurstof’ heeft het TextielMuseum een Verfplantentuin aangelegd in samenwerking met buurtbewoners, tuinontwerper Maaike Bertens en kunstenaar Nan Groot Antink. De Verfplantentuin vormt het startpunt voor een nieuw werk van Nan Groot Antink genaamd ‘Van aster tot zuring: verfplanten & verhalen’ dat ze samen met de buurtbewoners maakt.

Lees meer: Nieuw kunstwerk geverfd met planten van eigen bodem

Meer artikelen...

Vitamines & Supplementen

Beheerders gezocht banner