Sidebar

29
wo, juni

013 Tilburg Musea, Kunst & Cultuur - Ook in de meivakantie van 30 april t/m 8 mei is er van alles te beleven voor jong en oud in het TextielMuseum! Breng een bezoek aan onze familie tentoonstelling ‘Kleurstof’, kijk in het TextielLab over de schouders van echte kunstenaars en ontwerpers die textiel maken of  laat de kids meedoen met De TextielClub, waar ze zelf creatief aan de slag gaan met textiel.

Lees meer: Meivakantie in het TextielMuseum

013 Tilburg Kunst & Cultuur - Kunstenaar Claudy Jongstra staat wereldwijd bekend om haar expertise in het verven met planten. Ze gebruikt het kleurenpalet van de natuur in haar typerende installaties en wandkleden gemaakt van gevilte wol. Speciaal voor ‘Kleurstof’ ging Jongstra aan de slag in het TextielLab, waar ze haar allereerste geweven kunstwerk maakte. Het werk is geïnspireerd op een bijzondere archeologische vondst: een stukje textiel van maar liefst 2.800 jaar oud dat onlangs gevonden werd in de Uden-Slabroekse Heide.

Lees meer: Claudy Jongstra laat zich inspireren door archeologische vondst

Expositie 9 april 2022 t/m 2 oktober 2022 - 013 Tilburg Kunst & Cultuur - Textiel is er in alle denkbare kleuren. Maar wat maakt je favoriete spijkerbroek eigenlijk blauw? In de tentoonstelling ‘Kleurstof’ ontdek je alles over het verven van textiel: van de oorsprong van kleurstoffen tot de verhalen die erachter schuilgaan en de impact die het heeft op mens en milieu.

Lees meer: Textiel in alle kleuren

80'S CLUBTOUR

013 Tilburg Uitgaan - Deze show gaat door! Vanwege het aantal bezoekers geldt voor deze show de 1G toegangsmaatregel. Bezoekers dienen naast een ticket te voorzien in een negatieve test voor entree. Om jouw bezoek zo aangenaam én veilig mogelijk te maken, lees je hier de belangrijkste informatie met betrekking tot COVID-19.

Lees meer: Edwin Evers band

Meer artikelen...

Vitamines & Supplementen

Beheerders gezocht banner